Ga naar de inhoud
Sport

Anky van Grunsven 'trots' op Salinero

Beeld © Getty Images

Anky van Grunsven sloot in Greenwich Park een tijdperk af. De ervaren amazone reed tijdens de Olympische Spelen voor de laatste keer op de 18-jarige Salinero, het paard waarmee ze in 2004 en 2008 goud pakte. "De cirkel is nu rond", sprak ze, nadat de jury haar kür op muziek met 82 procent had beoordeeld.

Van Grunsven: "Tijdens zijn eerste Spelen in Athene kwam het succes onverwacht en erg vroeg. Vier jaar later in Hongkong was er de meeste stress, want toen móest het gebeuren. Daarna dacht ik: oh, dit wil ik niet meer. Nu was er minder druk en krijgt Salinero een supermooi afscheid."

Emotioneel jaar

Het was voor Van Grunsven een emotioneel jaar, met de ziekte van haar man en bondscoach Sjef Janssen en de lange onzekerheid of ze nu wel of niet naar Londen moest gaan.

"Maar dit mooie afscheid had Salinero niet gekregen als ik halverwege het seizoen was afgehaakt. Ik ben vooral trots dat hij op zijn leeftijd hier nog zo goed loopt. Vandaag was er niks te winnen, niks te verliezen. Het was een supermooi afscheid. Nu is het klaar." Anky eindigde in Londen met Salinero als zesde. Adelinde Cornelissen won zilver.

Anky per ongeluk op voorpagina Britse tabloidsVan Gunsven in tranen na hectische ochtend

Bron: RTLNieuws.nl