Sport

Ernstige en blijvende hersenschade bij Ajacied Nouri

13 juli 2017 12:51 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Ajax-speler Nouri werd onwel door hartritmestoornissen. Beeld © ANP

Bij Ajacied Abdelhak Nouri is ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd. Dat meldt voetbalclub Ajax.

Nouri werd zaterdag onwel na hartritmestoornissen tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk. Na een geslaagde reanimatie werd hij met een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd. Daar werd hij in slaap gehouden.

'Kans op herstel nihil'

Op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck zijn de afgelopen dagen de hersenfuncties van Nouri onderzocht. "De diagnose die nadien werd gesteld, is dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is", meldt Ajax in een persbericht. "Dit alles hoogstwaarschijnlijk als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen." 

De verwachting is dat Nouri op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging. De familie van Nouri laat weten nog hoop te hebben.

"Dit is het slechtst denkbare bericht", zegt Ajax-directeur Edwin van der Sar. "Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven."

De klap is bij Ajax ook keihard aangekomen, zegt Van der Sar. "Al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario."

 

Groot talent

"Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoever zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.”

Veel Nederlandse voetbalclubs, maar ook gewone fans, delen hun medeleven op sociale media.

'Mooiste voetbaldag van mijn carrière'

Abdelhak Nouri debuteerde 21 september vorig jaar in het eerste van Ajax. Hij maakte meteen een doelpunt. Die dag maakte hij en zijn broer een vlog over zijn belevenissen. "Ik denk toch wel de mooiste voetbaldag van mijn carrière", zei hij. "Ik hoop dat het nog allemaal mooi zal worden, m'n carrière en verder." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`