Sport

Dafne Schippers maakt het waar: wereldkampioen op 200 meter

11 augustus 2017 22:51 Aangepast: 13 november 2017 08:24
Schippers viert haar wereldtitel Beeld © ANP

Dafne Schippers is opnieuw wereldkampioen op de 200 meter sprint. Ze won de finale nipt in een tijd van 22:05 seconden. Ze bleef de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou bijna letterlijk een neuslengte voor (22,08) .

Het brons ging naar Shaunae Miller van de Bahama's in 22,15.

Illuster rijtje

Met haar tweede wereldtitel op rij op de 200 meter schaart Schippers zich in een illuster rijtje bij twee andere grootheden uit de sprint. Allyson Felix en Merlene Ottey wisten in het verleden ook twee keer goud te winnen op dit nummer.

Schippers startte op baan 6 als topfavoriete aan de finale, al wilde ze daar zelf vooraf niets van weten. Elke finale is een wedstrijd op zich, had ze vooraf benadrukt. "In een finale is iedereen favoriet", zei ze.

Titelverdedigster

Maar ze was de titelverdedigster en bovendien ontbraken haar twee belangrijkste concurrenten. De Jamaicaanse Elaine Thompson, olympisch kampioene op de afstand en de Amerikaanse Tori Bowie, die de 100 meter won, lieten beide de 200 meter aan zich voorbij gaan. 

In de halve finale liep Schippers op haar gemak naar de winst en haar tijd van 22,49 bleek toen de snelste van allemaal. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Zo ziet de werkweek van een topatleet eruit

`