Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 juni 2017 16:49

Yuri van Gelder doet weer mee en wint meteen goud

Yuri van Gelder doet weer mee en wint meteen goud

Hij kan het nog. Yuri van Gelder heeft bij de eerste wedstrijd sinds zijn vertrek op de Olympische Spelen de Nederlandse titel op het onderdeel ringen gepakt.

De 34-jarige Brabander was in de toestelfinale bij de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy met 14.300 net iets beter dan Anthony van Assche (14.150). 
Rick Jacobs werd met 13.300 derde.

Eerste wedstrijd sinds de Spelen

Voor Van Gelder was het zijn eerste wedstrijd sinds de Spelen. Daar had hij zich geplaatst voor de toestelfinale op ringen maar werd hij na een stapavond naar huis gestuurd omdat hij de gedragsregels had overtreden.

De 'Lord of the Rings' was toen zwaar teleurgesteld. Terug in Nederland trok hij zich heel even terug, daarna liet hij zijn kunsten zien op het festival Lowlands. Na afloop kreeg hij een daverend applaus: 

Goud voor Schmidtop de vloer

Casimir Schmidt pakte met een score van 14.600 het goud op vloer. Boudewijn de Vries troefde Michel Bletterman met 13.300 tegen 12.900 af op het onderdeel voltige.

Bij de vrouwen veroverde Tisha Volleman na het goud op de meerkamp ook de titel op sprong (13.712). Naomi Visser was in 12.900 de beste op brug.

Topnieuws