We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 12:32

Van der Poel kiest voor WK mountainbike

Van der Poel kiest voor WK mountainbike

Mathieu van der Poel ontbreekt komende zondag in het Montferland bij het NK wielrennen op de weg. De oud-wereldkampioen veldrijden start die dag in het Duitse Singen bij het wereldkampioenschap mountainbike. De Brabantse renner gaat voor het goud op de marathon, liet hij weten op de website van zijn ploeg Beobank-Corendon.

Van der Poel eindigde zondag nog als tweede in de Vlaamse wegkoers Elfstedenronde achter de huidige wereldkampioen veldrijden Wout van Aert, maar de Nederlander was er tevreden mee. Hij had de dagen ervoor getraind in Zuid-Frankrijk op onder meer de Mont Ventoux. ,,Van de kleinste versnelling op de Franse cols naar de zwaarste versnelling op de Vlaamse kasseien. Niet ideaal'', aldus Van der Poel. ,,Maar de conditie is top en in Singen probeer ik het WK marathon op de mountainbike te winnen."

Topnieuws