We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 12:08

Triatlete Klamer mikt op podium in Rotterdam

Triatlete Klamer mikt op podium in Rotterdam

Triatlete Rachel Klamer wil zaterdag vlammen tijdens de grote finale van de World Series in Rotterdam. Ze gaat op het parcours in het hartje van de havenstad voor het podium, maar is voorzichtig. ,,Het is me tot nog toe pas één keer gelukt bij de eerste drie te eindigen’’, zegt de nummer 10 van de Olympische Spelen in Rio.

De 26-jarige Klamer bivakkeert al een aantal jaren bij de beste triatletes van de wereld op de olympische afstand (1,5 km zwemmen - 40 km fietsen - 10 km hardlopen). Ze presteert dit seizoen constant; in de zes wedstrijden waar ze van start ging, eindigde ze vier keer bij de eerste tien. Het leverde haar tot nu toe in de tussenstand van het WK de zesde plaats op.

,,Het is lastig mijn kansen in te schatten. Ik heb een tijdje geen wedstrijden gedaan en ik weet niet goed hoe anderen ervoor staan. Ik ga vooral ook genieten. Het is geweldig om in je eigen land aan een WK mee te doen'', aldus de Beuningse.

Topnieuws