We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

22 augustus 2017 19:01

Terpstra: gat dichtgereden voor Trentin

Terpstra: gat dichtgereden voor Trentin

Na Yves Lampaert bezorgde Matteo Trentin de wielerploeg van Quick-Step dinsdag de tweede etappezege in de Vuelta. De Italiaan was in aankomstplaats Tarragona de beste sprinter.

Niki Terpstra, de Nederlandse ploeggenoot van Trentin, deed veel voorwerk. De ploeg moest de tactiek door het verloop van de koers, met twee vluchters die lang aan kop bleven, enigszins wijzigen. ,,De sprinttrein zou voor Trentin in gang worden gezet. Het probleem was alleen dat de twee vluchters nogal lang voorop wisten te blijven, ondanks dat de wind zelfs in hun nadeel was'', aldus Terpstra. ,,Dus je kunt wel een treintje willen formeren voor Trentin, maar dan zal alles wel eerst bij elkaar moeten worden gebracht. Dat heb ik vandaag dus gedaan. Vanaf vijftien kilometer tot aan de finale hebben Bob Jungels en ik het gat dichtgerereden.''

Topnieuws