We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 12:57

Sky zet hoog in in ploegentijdrit

Sky zet hoog in in ploegentijdrit

Wielerploeg Sky hoopt zondag op een hoofdrol als in het Noorse Bergen om de wereldtitel ploegentijdrit wordt gestreden. Het Britse team presenteerde woensdag de namen van de zes renners, met daarbij Vuelta-winnaar Chris Froome, die drie dagen later ook de individuele tijdrit rijdt.

Froome krijgt gezelschap van de Italiaanse tijdritkampioen Giannni Moscon, een van zijn helpers in de Ronde van Spanje. Het team bestaat verder uit de Poolse tijdritkampioen Michal Kwiatkowski, voormalig wereldkampioen tijdrijden Vasil Kirijenka uit Wit-Rusland en de Britten Geraint Thomas en Owain Doull. ,,We gaan voor de winst'', zei ploegleider Brett Lancaster, die moed put uit het zware parcours. Vorig jaar in het vlakke Qatar finishte Sky net naast het podium. Sinds de invoering van de ploegentijdrit als onderdeel van de WK wielrennen pakte de Britse miljoenenploeg één keer een medaille: brons in 2013 in Florence.

Topnieuws