We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 12:21

'Renault neemt afscheid van Red Bull in Formule 1'

Vanaf 2019 rijdt Red Bull, het team van Max Verstappen, niet meer met motoren van Renault maar van Honda. Dat melden Duitse media, in de aanloop naar de Grote Prijs van Singapore.

Renault zou het Formule 1-team hebben gemeld het eind 2018 aflopende contract niet te willen verlengen. Voor het Oostenrijkse team is Honda dan de meest voor de hand liggende keuze. Motoren van Ferrari en Mercedes zijn geen optie, omdat zij de concurrentie niet willen versterken. Komend jaar maakt opleidingsteam ‚ÄčToro Rosso van Red Bull al de overstap van Renault naar Honda.

De motoren van Renault kwamen dit seizoen onder een vergrootglas te liggen, omdat Verstappen tot zijn grote frustratie geregeld uitviel met motorpech. Red Bull beleefde echter hoogtijdagen met de Franse motorproducent toen van 2010 tot 2013 Sebastian Vettel vier wereldtitels op rij behaalde.

Max Verstappen: hoe ziet zijn leven eruit? (video)

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Verstappen: 'Dit houd ik niet lang meer vol'

Topnieuws