We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 april 2017 15:31

Max Verstappen geeft gul aan zwaargewonde collega van 17

Max Verstappen geeft gul aan zwaargewonde collega van 17
Max Verstappen

Max Verstappen is een van de gulle gevers bij de inzamelingsactie voor de 17-jarige Britse autocoureur Billy Monger. Die raakte zondag door een zware crash zijn onderbenen kwijt.

De Limburgse Formule 1-racer doneerde 15.000 Engelse pond (18.000 euro) aan het fonds, waaruit de medische kosten en revalidatie van de onfortuinlijke tiener worden bekostigd.

Verstappen is net als veel van zijn collega's geschokt door het ongeval in de Britse Formule 4 op Donington Park. Monger knalde op volle snelheid achter op een stilstaande concurrent. Het duurde negentig minuten voordat de jongen uit het wrak van zijn auto kon worden bevrijd.

Amputatie onderbenen

Zijn verwondingen waren zo ernstig, dat de artsen moesten overgaan tot amputatie van zijn beide onderbenen.

Zijn team JHR Developments zette onmiddellijk na het ongeval de geldactie op touw voor Monger. "Opdat we Billy een volwaardig en actief leven kunnen teruggeven.'' Vandaag bereikte het fonds al een bedrag van dik 500.000 pond (bijna 600.000 euro). Niet alleen Verstappen riep op gul te geven, ook zijn collega's Lewis Hamilton, Felipe Massa en Sergio Perez deden dat.

Bekijk hieronder de crash van Billy Monger. Pas op: de beelden kunnen schokkend zijn.

Topnieuws