We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 16:14

Handbalsters loten gunstig voor EK 2018

Handbalsters loten gunstig voor EK 2018

De Nederlandse handbalsters moeten onder meer tegen Hongarije en Wit-Rusland spelen in de kwalificatie voor het EK van 2018. De derde tegenstander in de poule is de winnaar uit groep B van de eerste kwalificatiefase (Israël, Kosovo of Georgië). Dat is het resultaat van de loting van vrijdag in Parijs. International Lois Abbingh was een van de handbalsters die de loting verrichtten.

Bondscoach Helle Thomsen was tevreden met de loting. ,,Het had beter, maar ook zeker slechter gekund. Mijn gevoel zit er een beetje tussenin. Ik ben heel blij dat we de Russen niet treffen'', zei ze in een persbericht van het handbalverbond NHV.

Thomsen leidde Oranje op het vorige EK, eind 2016, naar het zilver. Door die prestatie is het vrouwenteam al verzekerd van deelname aan het WK van dit jaar in Duitsland. Voor het EK is het team niet rechtstreeks geplaatst. Wel zat Oranje bij de loting in pot 1, waardoor het grootmachten als Noorwegen, Denemarken en Roemenië ontloopt.

Topnieuws