Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 juni 2017 18:22

Deurloo klopt Zonderland op rekstok

Deurloo klopt Zonderland op rekstok

Epke Zonderland heeft zondag bij zijn rentree op de rekstok een nederlaag moeten incasseren. De olympisch kampioen van 2012 en wereldkampioen van 2013 en 2014 moest bij de Nederlandse kampioenschappen in de Rotterdamse Ahoy Bart Deurloo voor laten gaan. Zonderland kwam tot een score van 14.350, Deurloo, die zaterdag de Nederlandse titel op de meerkamp had veroverd, kwam tot 14.700.

Voor Zonderland was het zijn eerste optreden na de mislukte Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Friese rekstokspecialist kwam daar ten val en kon zodoende zijn olympische titel niet verdedigen.

Onlangs was er op Facebook een filmpje te zien waarin de turner tijdens een training liefst vijf vluchtelementen achter elkaar doet. Op de NK liet hij dat niet eerder vertoonde kunststukje nog achterwege.

Brug

Ook op brug was er geen goud voor Zonderland. De Fries moest samen met Boudewijn de Vries met 14.050 het zilver delen achter Michel Bletterman (14.450). Casimir Schmidt pakte goud op sprong waar Diego Eckhardt als enige andere deelnemer zilver pakte.

Bij de vrouwen veroverde Tisha Volleman goud op vloer (12.900) en balk (12.450). Eerder had de 17-jarige Brabantse van Flik-Flak ook al de titels op de meerkamp en op sprong veroverd.

Topnieuws