Algemeen

Ferrari wil Red Bull helpen

09 november 2015 14:09 Aangepast: 09 november 2015 15:10

Ferrari is bereid de formule 1-teams van Red Bull aan motoren te helpen voor volgend seizoen.

,,Niet in de zin dat we een gelijkwaardige motor leveren als die onze eigen raceauto's gebruiken, maar we bieden wel onze hulp aan bij het ontwikkelen van een krachtbron'', zei teambaas Sergio Marchionne van Ferrari.

Het komt er dan op neer dat de Italianen hun kennis over het ontwikkelen en produceren van een motor willen delen met Red Bull, aldus Marchionne.

Red Bull en zusterteam Toro Rosso, met coureur Max Verstappen, zijn op zoek naar een nieuwe motorleverancier omdat ze uit onvrede over de prestaties de samenwerking met Renault hebben opgezegd. De zoektocht is tot nog toe vruchteloos, want Mercedes, Ferrari en ook Honda willen geen motor leveren die hun concurrent Red Bull sterker maakt.

Onafhankelijke fabrikant
De internationale autosportfederatie FIA wil in 2017 een tweede type motor in de Formule 1 introduceren door een onafhankelijke fabrikant. Die nieuwe motoren moeten een goedkoper alternatief vormen voor de turbo's die de vier huidige motorfabrikanten nu leveren.

Teambaas Chrstian Horner van Red Bull is een groot voorstander van zo'n onafhankelijke motorleverancier, maar zit met het probleem dat hij voor 2016 nog altijd een motor nodig heeft, waarmee Red Bull en Toro Rosso vooraan kunnen strijden. ,,Een sabbatical nemen is namelijk zeer onwaarschijnlijk.''

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore