Vlak voor Spelen

Chef de mission Carl Verheijen in quarantaine na coronabesmetting

14 januari 2022 11:12 Aangepast: 14 januari 2022 14:58
Chef de mission Carl Verheijen Beeld © ANP / Marcel Krijgsman

Carl Verheijen, chef de mission van de Nederlandse sporters bij de komende Winterspelen in Beijing, heeft positief getest op het coronavirus. De oud-schaatser zit voorlopig op sportcentrum Papendal in isolatie. 

"De komende dagen blijf ik op Papendal op een afgezonderde plek werken en wonen. Gelukkig heb ik slechts milde klachten", zegt Verheijen.

Spelen beginnen 4 februari

De Olympische Spelen beginnen op 4 februari. "Wij wensen Carl een spoedig herstel zodat hij zijn TeamNL in Beijing als chef de mission aan kan voeren", zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van het NOC*NSF.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

IOC vertrouwt op werking gesloten bubbel voor Spelen Beijing

Volgens de sportkoepel heeft de besmetting van Verheijen 'vooralsnog geen gevolgen voor zijn werk als chef de mission dat inmiddels vrijwel geheel digitaal geworden was'. 

Herhaling voorkomen

Verheijen zou op 26 januari met de ploeg naar China vertrekken. NOC*NSF hoopt een herhaling van het begin van de Olympische Spelen in Tokio, afgelopen zomer, te voorkomen. Meerdere Nederlandse sporters en stafleden testten toen positief. Onder anderen skateboardster Candy Jacobs en taekwondoka Reshmie Oogink moesten in Japan in quarantaine.

Bij de Winterspelen is de Nederlandse afvaardiging, met ongeveer 35 atleten, aanzienlijk kleiner dan bij de Zomerspelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Hoezo afluistergevaar? Melissa neemt gewoon telefoon mee naar Spelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore