Viermanstoernooi

Kickbokser Verhoeven wint toernooi in Ahoy met speels gemak

30 januari 2021 23:57 Aangepast: 31 januari 2021 00:11
'The King of Kickboxing' hoopt snel te horen tegen wie hij voor de tiende keer zijn wereldtitel mag verdedigen. Beeld © ANP

Zonder al te veel moeite heeft kickbokser Rico Verhoeven een toernooi in een leeg Rotterdam Ahoy gewonnen.

De regerend wereldkampioen in het zwaargewicht rekende in de halve finale af met de Amsterdammer Hesdy Gerges en was in de eindstrijd ook veel te sterk voor Tarik Khbabez. De Hagenaar die voor Marokko uitkomt, ging twee keer neer in de eerste ronde en gaf op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kickbokser Verhoeven naar finale na winst op Gerges

De 31-Verhoeven, al sinds 2014 wereldkampioen, zou zijn titel eigenlijk tegen Jamal Ben Saddik verdedigen. De Brabander had zich de laatste drie maanden goed voorbereid op zijn gevecht met de Marokkaanse Belg, van wie hij eenmaal won en verloor. Hij rekende op een zware wedstrijd en was nog niet vergeten dat Ben Saddik hem ooit een vlak voor een wedstrijd in zijn gezicht had gespuugd.

Groot was de teleurstelling bij Verhoeven toen Ben Saddik zich anderhalve week geleden met een rugblessure afmeldde. "Welke topsporter gaat nu vlak voor een grote wedstrijd door zijn rug?", schamperde de wereldkampioen. "Hij werd ook al geschorst voor natrappen en moest een jaar toekijken wegens dopinggebruik. Het is altijd wat met hem."

Viermanstoernooi

Kickboksorganisatie Glory stelde alles in het werk om Verhoeven toch in actie te laten komen. Zonder hem zouden namelijk veel minder vechtsportliefhebbers een stream van het gala aanschaffen. Besloten werd een viermanstoernooi aan het programma toe te voegen; met Verhoeven, Khbabez, Hesdy Gerges en Levi Rigters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore