Ga naar de inhoud
Gevecht van de eeuw

Rico Verhoeven blijft wereldkampioen na blessure Badr Hari

Badr Hari ging huilend van de pijn op een brancard het stadion uit. Beeld © ANP

Een enorme anticlimax in wat kickboksorganisatie Glory het gevecht van de eeuw noemde. Badr Hari heeft vanavond weer moeten opgeven in gevecht met Rico Verhoeven. Verhoeven is al vijf jaar onafgebroken wereldkampioen en verdedigde zijn titel vanavond voor de negende keer met succes.

De beslissing viel in de derde van maximaal vijf ronden van drie minuten toen Hari, net als drie jaar geleden tijdens het eerste onderlinge gevecht, geblesseerd raakte. Hij moest met een beenblessure opgeven. Hari stond op het moment dat hij geblesseerd raakte voor in punten. Verhoeven had al twee keer acht tellen gekregen.

Zware armblessure

Beide rivalen stonden drie jaar geleden voor het eerst tegenover elkaar in Oberhausen. Verhoeven won toen al in de tweede ronde omdat Hari met een zware armblessure moest opgeven. Beide kickboksers vonden de afloop van die partij zo teleurstellend, dat ze onder de titel 'unfinished business' nog een lucratief gevecht overeenkwamen.

De 35-jarige Hari kwam de laatste jaren nauwelijks in actie, mede door een gevangenisstraf en een dopingschorsing van 19 maanden. Hij beloofde nu wel klaar te zijn voor het gevecht. 31.000 toeschouwers in het Gelredome en miljoenen televisiekijkers in 180 landen zagen een gevecht dat spectaculair begon maar toch weer eindigde in een anticlimax.

Verhoeven kreeg al na 1 minuut en 20 seconden acht tellen. Hij herstelde zich in de tweede ronde maar kreeg in de derde ronde weer acht tellen. Hari probeerde aan te vallen met een hoge trap, maar gleed uit en blesseerde een been. Hij ging huilend van de pijn op een brancard het stadion uit.

Kickboksen voor dummies

03:31
Knock-out, technische knock-out, verboden stoten... Hoe werkt dat hele kickboksen nou eigenlijk?