Ga naar de inhoud
Wedstrijdverslag

Anthony Joshua wint en pakt wereldtitels terug tegen Andy Ruiz

Beeld © Getty Images

Anthony 'AJ' Joshua (30) mag zich weer wereldkampioen zwaargewicht in het boksen noemen. De Engelsman versloeg zijn tegenstander Andy 'Destroyer' Ruiz Jr. (30) op punten, na een tactisch steekspel in Saudi-Arabië.

Het publiek keek uit naar de rematch, aangezien Ruiz een halfjaar geleden de wereld shockeerde. De zwaarlijvige Mexicaan wist destijds als een late vervanger Joshua knockout te slaan, en werd hierdoor vergeleken met filmheld Rocky Balboa.

 

Kan
Lees meer
Kan 'the real-life Rocky' de wereld nog een keer shockeren?

Bloed

De rematch begon spectaculair, toen Joshua al in de eerste ronde de linkerwenkbrauw van Ruiz open wist te slaan met een rechtse directe. In de tweede ronde was het de beurt aan Ruiz, die met een dubbele linker directe de linkerwenkbrauw van Joshua teisterde.

 

In de rondes die volgden werd het tactische steekspel steeds meer zichtbaar. Joshua probeerde Ruiz op afstand te houden met zijn linker en de kleinere Mexicaan wilde er een lijf-aan-lijf gevecht van te maken. Dit lukte vanaf ronde 6 steeds meer en Joshua raakte licht geïrriteerd. De Engelsman wist zich uiteindelijk te herstellen en bokste de rest van het gevecht vervolgens professioneel uit.

Jurybeslissing

Het gevecht duurde de volledige twaalf rondes en de jury moest uitkomst bieden. Alle drie de juryleden kozen voor Joshua, met scores van 118-110, 118-110, 119-109. Hierdoor heeft 'AJ' zijn plek bovenaan de voedselketen teruggepakt.