Mooie eindsprint

Europese titel Wild op afvalkoers

17 oktober 2019 21:50 Aangepast: 18 oktober 2019 10:09
Winnares Kirsten Wild Beeld © ANP

Kirsten Wild heeft bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn goud veroverd op de afvalkoers. De 37-jarige routinier versloeg na een spannende strijd de Britse Emily Nelson in de slotronde. Wild nam in een lange eindsprint de kop en wist haar rivale achter zich te houden. De Poolse Nikol Plosaj behaalde brons.

Wild liet zich tijdens de afvalkoers steeds van voren zien. Ze reed comfortabel in het rond, maar met vier rensters in de baan ging het nog bijna fout met de Nederlandse kopvrouw die even niet alert was. De Italiaanse Maria Giulia Confalonieri bleek op het beslissende moment met miniem verschil de nummer vier op de streep, waardoor Wild zoals verwacht de strijd om de medailles kon ingaan. Ze won eerder EK-goud op de afvalkoers in 2016 en 2017.

Wild moest woensdag op het onderdeel scratch, waarop ze titelhouder was, genoegen nemen met de zevende plaats. De meervoudig wereldkampioene richt zich bij de EK in Apeldoorn vooral op het omnium, een olympisch nummer, dat vrijdag wordt verreden.

"Ja, dit is wel even fijn, ja. Want je gaat toch twijfelen na woensdag. Dat is natuurlijk niet in één keer weg na deze zege, maar het geeft toch wel aan dat het met de vorm wel goed zit", liet Wild bij de NOS weten. "Zo'n afvalkoers lijkt vaak op een inspanningstest en dan is het toch prettig dat het goed zit. Ik ben van nature een twijfelkont en dan is bevestiging wel fijn. Ik denk altijd dat goed niet goed genoeg is. Het kan altijd beter. Het moet misschien ook wel harder om op het omnium eveneens de Europese titel te pakken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore