Niet meer ontwaakt

Zware val in eindsprint wordt Italiaanse wielrenner Iannelli fataal

08 oktober 2019 12:10 Aangepast: 08 oktober 2019 13:20
Giovanni Iannelli stierf tijdens een wielerkoers. Beeld © Twitter

Opnieuw is een renner om het leven gekomen als gevolg van verwondingen die hij opliep tijdens een wielerkoers. Giovanni Iannelli kwam zaterdag in de Trofeo Bassa Valle Scrivia tijdens de eindsprint zwaar ten val.

De 22-jarige Italiaanse belofte van de Hato Green Tea Beer-ploeg kwam met een snelheid van zo'n 60 kilometer per uur met zijn hoofd tegen een pilaar. Daarbij brak zijn helm.

Niet meer ontwaakt

Hij raakte door de val in coma, waaruit hij, ondanks een operatie in het ziekenhuis van Alessandria, niet meer ontwaakte. 

Davide Cassani, de bondscoach van de nationale wielerploeg van Italië, zegt in een reactie 'dat er geen woorden zijn die de pijn van een dergelijke tragedie kunnen verzachten'.

"Wanneer een 22-jarige jongen het leven verliest, zijn de vragen die we ons stellen eindeloos, maar er zijn geen antwoorden", zegt Cassani. "Ik denk aan zijn familie, zijn teamgenoten, zijn vrienden, al die mensen die momenteel huilen om het verlies van een zoon, een teamgenoot, een 22-jarige jongen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Klimmerstype en vlotte jongen: België rouwt om overleden renner Lambrecht (22)

Dit jaar stierf ook de Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht tijdens een wedstrijd. In de Ronde van Polen kwam hij bij een val tegen een betonnen duiker terecht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore