19de grandslamtitel

Nadal na US Open-titel: 'Medvedev dwong me tot het uiterste'

09 september 2019 03:49 Aangepast: 09 september 2019 08:22
De 19de granslamtitel van Rafael Nadal. Beeld © AFP

"Een ongelooflijke finale. Vanavond heeft iedereen gezien wat mijn tegenstander in petto heeft." Dat zei de emotionele Spanjaard Rafael Nadal na het winnen van de US Open, zijn 19de grandslamtitel. Hij kondigde meteen aan dat hij in 2020 terugkeert naar New York om zijn titel te verdedigen.

"De manier waarop hij partij gegeven heeft dwong me tot het uiterste. Zonder de energie in dit stadion had ik het niet gered", zei Nadal.

Verliezend finalist Daniil Medvedev kreeg een ovationeel applaus van het publiek. Hij noemde Nadal een voorbeeld voor 100 miljoen kinderen die tennis spelen. "Na de twee verloren sets dacht ik dat ik er in drie sets van af zou gaan. Op een of andere manier heb ik de energie gevonden en van het publiek de moed gekregen om terug te vechten", aldus Medvedev.

Record Federer

Nadal heeft nu nog een grandslamtitel nodig om het record van Roger Federer te evenaren. Hij won voor de vierde keer in zijn carrière de titel in New York. De 33-jarige Spanjaard bleef in de finale de tien jaar jongere Rus op karakter in vijf sets de baas: 7-5 6-3 5-7 4-6 6-4. Het duel duurde 4 uur en 49 minuten.

'Rafa' pakte eerder in New York de hoofdprijs in 2010, 2013 en 2017.

 

Medvedev (rechts) gaf goed partij. Medvedev (rechts) gaf goed partij.
ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore