Na 8 jaar

Wielrenner Tom Dumoulin vertrekt bij Sunweb

19 augustus 2019 09:04 Aangepast: 19 augustus 2019 09:36
Beeld © AFP

De wegen van Tom Dumoulin en Team Sunweb scheiden na afloop van het seizoen. Dat bevestigt de wielerploeg op haar website. De 28-jarige Limburger is na acht jaar toe aan een nieuwe uitdaging.

De succesvolle Dumoulin was gelukkig bij Team Sunweb en verlengde zijn verbintenis twee jaar geleden tot eind 2021. Hij gaat dat contract echter niet uitdienen. De relatie tussen de kopman en de leiding van de ploeg is dit jaar veranderd. Dumoulin zou niet helemaal tevreden zijn over het transferbeleid. Hij liep in de aanloop naar de Ronde van Italië ook een knieblessure op, die hem het hele seizoen kost.

Dumoulin wordt al tijden gelinkt aan een overstap naar Team Jumbo-Visma. Volgens De Telegraaf zou hij zelfs al rond zijn over een contract voor drie jaar.

Giro

Dumoulin reed sinds 2012 voor zijn huidige ploeg, die toen nog door het leven ging als Team Argos Shimano. In het shirt van Team Sunweb vierde hij grote successen. Zo won hij twee jaar geleden de Ronde van Italië. Dumoulin werd vorig jaar tweede in de Ronde van Frankrijk en de Giro. Hij pakte een zilveren medaille op de tijdrit van de Olympische Spelen van 2016. Een jaar later won hij in het Noorse Bergen de wereldtitel in de race tegen de klok.

"Als renner zoek je altijd naar het hoogst haalbare en vraag je jezelf constant af of je nog steeds op de juiste plek zit", motiveert Dumoulin zijn vertrek. "Er is altijd interesse geweest van andere teams, maar de faciliteiten hier hebben me altijd gemaakt om niet met andere teams te praten. Na de teleurstelling van het missen van de Tour, begon ik te bedenken dat een nieuwe omgeving verfrissend kon zijn. Er waren geweldige aanbiedingen en deze fase van mijn carrière voelde als het juiste moment om het aan te nemen."

"Het doet echt pijn om te vertrekken", aldus Dumoulin. "Mijn hart is hier en samen hebben we geweldige dingen bereikt waar ik erg trots op ben. Ik weet dat het gras niet altijd groener zal zijn dan bij Team Sunweb en ik wil benadrukken dat ik zonder hen nooit had kunnen bereiken waar ik nu ben. Ik zal altijd dankbaar blijven voor de kansen die ik heb gehad en de kans die het team me nu biedt om me in staat te stellen mijn opties binnen een nieuw team te verkennen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore