40 centimeter lang

Jonge baanwielrenner gespiest door stuk hout tijdens EK in Gent

14 juli 2019 17:19 Aangepast: 15 juli 2019 09:49
Wielrenner Gobbo met het stuk hout in zijn lichaam. Beeld © Twitter

Een bizar ongeval tijdens het EK baanwielrennen voor jongeren in Gent. De 17-jarige Italiaan Lorenzo Gobbo werd bij een val doorboord door een groot stuk hout, nadat een plank loskwam van de wielerbaan.

Gobbo bleef na de val bij bewustzijn en werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis in Gent. Op een foto is te zien hoe hij op de baan zit met een stuk hout in zijn zij.

'Grote splinter'

Volgens Frank Glorieux, directeur van de Wielerbond Vlaanderen, was het 'een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden', zo zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "Toen Gobbo onderuit ging, kwam zijn fietspedaal waarschijnlijk met een enorme druk neer op de houten vloer, waardoor een grote splinter loskwam." 

Het stuk hout was meer dan 40 centimeter lang en doorboorde de zij van de jonge Italiaan. In het ziekenhuis bleek dat het stuk hout door de longen en het dijbeen van Gobbo heen is gegaan. 

Ter observatie in ziekenhuis

De toestand van de Italiaan is stabiel. Het stuk hout is verwijderd, maar de baanwielrenner moet voorlopig nog ter observatie in het ziekenhuis blijven. Daar heeft Glorieux hem bezocht. "Hij zei dat hij liever had gewonnen dan op deze manier in de kranten te staan", vertelt hij aan Sporza. "Hij kon dus nog lachen, maar hij heeft voorlopig geen zin meer om op de piste te rijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwaar ongeluk wielrenner Monier

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`