Knie geblesseerd

Tom Dumoulin doet niet mee aan Tour de France

20 juni 2019 17:31 Aangepast: 20 juni 2019 18:28
Dumoulin na zijn val in de Giro. Beeld © AFP

Tom Dumoulin ziet af van deelname aan de Tour de France. De Nederlandse wielrenner heeft te veel last van een blessure aan zijn knie, vorige maand opgelopen tijdens de eerste week van de Giro d'Italia.

"Het heeft geen zin", zei Dumoulin tegen de NOS. "Het waren een paar heel moeilijke weken. Ik ben als een soort gewonde dolle stier op de Tour afgerend, sinds de val in de Giro. Dit hadden we allemaal nooit verwacht dat het herstel in de knie zo gecompliceerd zou worden."

Kniejournaal

"Op een gegeven moment werd het bijna een soap, elke dag Tom Dumoulins Kniejournaal. Ik werd er helemaal gek van. Uiteindelijk gaat het gewoon niet lukken."

Zijn team Sunweb laat weten steeds hoop te hebben gehouden op tijdig herstel. "Maar nu hebben we het besluit genomen om hem de tijd te geven te herstellen van wat een bijzonder moeilijke periode is geweest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geopereerde Dumoulin later op hoogtestage

Teamarts Anko Boelens van Sunweb bevestigde dat. "Tom wilde heel graag naar de Tour en heeft er alles aan gedaan dat mogelijk te maken. Maar we kunnen geen andere conclusie trekken dan dat het niet mogelijk is. Zoals altijd in een periode van revalidatie zijn er terugslagen geweest. We richten ons nu op volledig herstel en daar nemen we de tijd voor die nodig is. Dat is het beste wat we kunnen doen."

Vorig seizoen werd Dumoulin tweede in de Ronde van Frankrijk, achter Geraint Thomas en voor Chris Froome. Desondanks besloot hij dit seizoen prioriteit te geven aan de Giro, omdat het etappeschema hem beter lag. Na zijn winst in 2017 werd hij vorig jaar tweede in de Italiaanse koers, achter Froome.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore