Wielrennen

Hoogtestage Dumoulin uitgesteld

18 juni 2019 14:21 Aangepast: 18 juni 2019 14:34
Tom Dumoulin Beeld © AFP

Tom Dumoulin heeft zijn hoogtestage in La Plagne uitgesteld. Hij zou aanvankelijk gisteren naar de Alpen vertrekken, maar heeft besloten om langer thuis te herstellen van zijn knie-operatie.

Dumoulin was tijdens de Ronde van Italië op zijn knie gevallen en moest daarom afstappen. De Girowinnaar van 2017 gaf zaterdag tijdens het Critérium du Dauphiné ook op, omdat hij weer last kreeg van het gewricht. Uit onderzoek in het medisch centrum van Hengelo bleek dat nog een stukje grind in zijn knie zat. Dat werd zondag verwijderd.

 

Trainingsritje

De 28-jarige Limburger deed maandag een trainingsritje, dat goed verliep. Zijn ploeg Sunweb meldde vervolgens dat Dumoulin op hoogtestage zou gaan. Op het laatste moment besloot Dumoulin toch nog een paar dagen thuis te blijven om zijn knie te laten herstellen. Hij gaat volgens Sunweb later in de week alsnog naar de Alpen.

Over een kleine drie weken, op 6 juli, start in Brussel de Tour de France. Het is nog niet duidelijk wat dit betekent voor zijn deelname aan die ronde. De voorbereidingstijd wordt wel steeds krapper voor Dumoulin, dus mogelijk valt na Froome nog een favoriet uit. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore