Gevallen held

Lance Armstrong over doping: 'Ik zou het zo weer doen'

24 mei 2019 12:16
Lancew Armstrong bij een benefietrace in 2015 Beeld © ANP

Lance Armstrong is door een dopingschandaal al zijn Tour de France-zeges kwijtgeraakt, tóch zou hij het zo weer doen. Dat zegt de Amerikaan in een groot interview dat volgende week wordt uitgezonden.

"We deden wat we moesten doen om te winnen", zegt Armstrong. "Het was niet legaal, maar ik zou het niet anders doen." Ook zegt hij er geen spijt van te hebben dat hij zo veel geld en status is kwijtgeraakt.   

Rechtszaken en sponsordeals

Het is voor het eerst dat Armstrong zich op deze manier uitspreekt over het dopingschandaal dat hem de kop kostte. Hij deed dit in een half uur durend interview met NBC Sports. Het gesprek zal volgende week worden uitgezonden, maar er zijn nu al een aantal fragmenten naar buiten gebracht.   

Daarin gaat Armstrong ook in op het interview dat hij in 2013 deed bij Oprah Winfrey. Hij gaf daar voor het eerst toe dat hij doping had gebruikt. Die bekentenis kostte hem uiteindelijk miljoenen dankzij rechtszaken en stukgelopen sponsordeals.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lance Armstrong: 'Dit was de beste koers ooit, gefeliciteerd Mathieu'

Harde lessen

"Ik zou niks veranderen als het kon", zegt hij. Ook vanwege de harde lessen die hij in die periode heeft geleerd. "Als ik alleen maar doping had gebruikt en niks had gezegd, dan was dat allemaal niet gebeurd. Ik vroeg erom dat ze achter me aan gingen. Ik was een makkelijk doelwit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`