Kickboksen

Rico Verhoeven over duel tegen Badr: 'Wil hem afmaken'

14 mei 2019 20:09 Aangepast: 14 mei 2019 20:20
Rico Verhoeven (R) en Badr Hari (L) tegenover elkaar voor het gevecht in 2016 Beeld © ANP

Rico Verhoeven wil pas over een contractverlenging met kickboksorganisatie Glory praten nadat een gevecht met Badr Hari is vastgelegd. In 2016 stonden de kickboksers al tegen elkaar, maar door een teleurstellende wedstrijd hoopt Verhoeven dat ze het kunnen overdoen. "Als kickbokser wil je een lang gevecht, met als einddoel een knock-out", zegt hij tegen RTL Nieuws.

In 2016 heb je Badr Hari al verslagen, waarom is deze wedstrijd dan nog zo belangrijk voor je?

"De mensen willen deze wedstrijd zien. Doordat Badr Hari in de vorige wedstrijd al na twee rondes moest opgeven, werd het een grote tegenvaller voor het publiek. Zij verdienen meer dan dat. Na zo lang wachten wordt het nu weleens tijd om de tweede wedstrijd door te laten gaan."

Wat maakt dit gevecht zo bijzonder?

"Twee grote namen uit de kickbokswereld nemen het tegen elkaar op. Dat zorgt voor een grote hype eromheen. Er staan twee boksers die alleen maar voor het hoogst haalbare gaan, het wordt een gevecht vol strijdlust."

Na je eerdere overwinning ben je toch de grote favoriet?

"Dat ik ga winnen, staat zeker niet vast. Je mag je tegenstander nooit onderschatten en al helemaal niet op het niveau waarop wij kickboksen. Elke stoot die wordt gegeven, kan de laatste zijn. Ajax stond tegen Tottenham Hotspur ook 2-0 voor, maar verloor uiteindelijk toch. Je hebt nooit garanties met kickboksen, want een ongeluk zit in een klein hoekje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rico Verhoeven wil hoe dan ook vechten tegen Badr Hari: 'Dat willen de mensen'

Hoe kijk je terug op het gevecht in 2016?

"Het was een teleurstellend gevecht. Door een gebroken arm moest hij opgeven. Als kickbokser wil je een lang gevecht, met als einddoel een knock-out."

Denk je dat Badr Hari op je verzoek ingaat?

"Dat ligt allemaal aan Glory. Hij heeft een contract bij ze getekend, dus het zal aan hen liggen of het door kan gaan. Maar ik denk wel dat Badr Hari daarvoor openstaat, dat gaf hij na de wedstrijd in 2016 zelf ook al aan. Dit zijn de wedstrijden die arena's vullen, daar wil elke kickbokser staan."  

Badr Hari is geschorst wegens doping. Moet je wel tegen hem willen vechten?

"Hij wordt gestraft voor zijn daden, dat is niet meer dan logisch. Een schorsing van 19 maanden is een goeie straf. Een veel langere straf vind ik niet nodig. Dat kan een carrière verpesten, dat gun je niemand."

Wat vind je eigenlijk van het dopinggebruik in de kickbokswereld?

"Ik keur het natuurlijk af. Niet alleen in de kickbokswereld, maar bij alle sporten. Maar bij vechtsporten in het bijzonder vind ik het vooral onveilig, want als je doping gebruikt, waardoor je meer kracht hebt en harder slaat, kun je iemand dus echt in gevaar brengen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Badr Hari tekent bij Glory: 'Hij is nog altijd wereldtop'

Als het duel er komt, ben je dan fit genoeg?

"Op dit moment ben ik fit, maar nog niet topfit. Als het zover is, moet ik op mijn allerbest zijn. Ik train genoeg, dus ik doe mijn best."

Op wat voor gevecht hoop je?

"Het moet een knaller worden. De wedstrijd mag van mijn oneindig lang doorgaan. Vijf volle rondes is wat het publiek verdient. Mijn doel is om hem af te maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore