Belangrijke taak

Biertekort dreigt voor WK rugby: Japan waarschuwt speelsteden

06 mei 2019 10:45 Aangepast: 06 mei 2019 15:44
Rugbyliefhebbers hebben het imago wel van een biertje te houden. Beeld © EPA

Japan heeft een belangrijke taak meegekregen van de organisatie van het wereldkampioenschap rugby. Het land moet ervoor zorgen dat alle horecagelegenheden voldoende bier op de tap hebben voor de 400.000 verwachte bezoekers.

Volgens de organisatie kunnen hotels, restaurants en cafés in speelsteden goed geld verdienen aan de komst van buitenlandse rugbyliefhebbers, maar schuilt er ook een gevaar. Als de horecagelegenheden droogvallen, zou dat op sociale media tot negatieve publiciteit kunnen leiden.

Productie wordt verhoogd

Met die boodschap op zak gaan de Japanse autoriteiten nu in gesprek met lokale ondernemers. Ook heeft Japan een grote brouwerij in het zuidwesten opgedragen om de productie te verhogen. Verder worden horecagelegenheden verzocht om hun openingstijden te verruimen, zodat rugbyliefhebbers er na de wedstrijd nog terecht kunnen. Fans van de sport hebben het imago wel van een biertje te houden.

Het WK duurt van 20 september tot en met 2 november. De wedstrijden zullen worden gespeeld in twaalf stadions. Het is voor het eerst dat een Aziatisch land de organisatie toegewezen krijgt. Nederland doet niet mee, ons nationale rugbyteam werd door Portugal uitgeschakeld voor een WK-ticket.

Deze fan heeft wel genoeg gehad. Deze fan heeft wel genoeg gehad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`