Algemeen

Sponsors Yuri van Gelder: 'Kijken of we verdergaan met hem'

09 augustus 2016 16:04 Aangepast: 09 augustus 2016 16:08
Beeld © ANP

"We gaan de komende tijd eens kijken of we door gaan met Yuri van Gelder." Twee bedrijven die de turner 'in natura' sponsoren, zijn erg benieuwd naar Van Gelders kant van het verhaal achter de reden dat hij uit Rio is weggestuurd.

Sportkledingbedrijf Quick sponsorde Van Gelder tot een paar jaar geleden financieel, sindsdien 'betalen' ze hem alleen nog in natura: met kleding. "Ik vind het vreselijk voor Yuri", reageert directeur Rini van Trigt tegenover RTL Nieuws. Van Trigt leeft erg mee met de turner. "Ik weet hoe moeilijk hij het heeft gehad."

Eerst zelf spreken

Hij noemt het 'onbegrijpelijk' dat Van Gelder zich in een situatie heeft gebracht die ertoe heeft geleid dat hij nog voor de finale werd weggestuurd. "Ik heb echt met hem te doen. Ik weet niet wat er is voorgevallen en ook niet of het terecht is dat hij is weggestuurd. Ik ga hem niet afvallen zonder hem eerst zelf gesproken te hebben. Daarna beslis ik of wij doorgaan hem kleding te geven."

Ook drukkerij Van Engelen in Waalwijk wil het verhaal van Van Gelder afwachten voordat ze beslissen of ze doorgaan met de samenwerking. Het bedrijf geeft Van Gelder geen geld, maar drukwerk: visitekaartjes, kaarten met handtekeningen, dat soort dingen. "Ik weet niet wat er gebeurd is, maar alleen een biertje drinken, is dat zo erg? We doen toch allemaal wel eens iets wat eigenlijk niet mag?" zegt commercieel manager Cees Verduin.

Verduin is 'verdrietig en verbaasd'. "Er zitten altijd twee kanten aan een verhaal en we hebben er nu pas één gehoord. Daarna zullen we kijken of we zijn sponsor blijven of niet. De vorige keer toen het misging heeft hij ook zijn verhaal gedaan en toen hebben we hem ook niet laten vallen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Yuri van Gelder is 'enorm kapot en aangeslagen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`