Pas in 2020

Wimbledon gaat met zijn tijd mee: nu ook digitale tickets

20 april 2019 15:20 Aangepast: 20 april 2019 15:26
Een lange rij voor de kassa's van Wimbledon. Wie naar binnen wil, moet geluk én geduld hebben. Beeld © AFP

Wimbledon, het tennistoernooi met misschien wel de meeste traditie van allemaal, gooit het roer radicaal om. Vanaf volgend jaar zijn kaartjes voor het sportevenement ook online te krijgen.

Tot nu toe kunnen liefhebbers in de voorverkoop alleen per post bij de organisatie terecht, een gewoonte die 151 jaar geleden begon. Wie tijdig een kaartje wil, moet een keurig geadresseerde envelop mét postzegel sturen om te worden ingeloot. De deadline ligt maanden vóór het begin van het toernooi, dat dit jaar begint op 1 juli.

Revolutie

De organisatie heeft zich kennelijk laten overtuigen. "De voordelen zijn groter dan de nadelen", zegt een betrokkene over de digitale revolutie tegen het Britse dagblad The Financial Times. Er wordt niet echt vaart mee gemaakt: het toernooi begint pas met de nieuwe verkoopmethode in 2020.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wimbledon voert tiebreak in bij 12-12

Dit jaar blijft alles nog bij het oude. Dat betekent dat, na de voorverkoop, tijdens het toernooi zelf nog een aantal tickets wordt verkocht aan de kassa op het terrein zelf.

Lotingsysteem

Buitenlandse bezoekers hebben sinds een paar jaar al wel de mogelijkheid om online een kaartje te bestellen, maar dat gaat om een zeer beperkt aantal tickets. Ook zij zijn daarbij afhankelijk van een lotingsysteem.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore