Volkslied-rel

Knielende quarterback Colin Kaepernick schikt met American Footballbond NFL

15 februari 2019 20:50 Aangepast: 15 februari 2019 21:17
Colin Kaepernick (midden) knielde ruim twee jaar geleden bij het volkslied. Beeld © EPA

American Football-speler Colin Kaepernick heeft zijn ruzie met de American football-bond NFL geschikt. Kaepernick, jarenlang een van de beste quarterbacks in de competitie, zit als sinds 2016 zonder club, nadat hij als eerste speler knielde bij het volkslied in plaats van te gaan staan.

Kaepernicks actie was uit protest tegen het geweld van de politie tegen zwarte Amerikanen. Veel spelers volgden zijn voorbeeld, maar weigeren te staan bij het volkslied was tegen het zere been van veel patriotische Amerikanen.

Nadat ook president Trump zich ermee ging bemoeien werd het zelfs een enorme landelijke rel. De president riep op tot ontslag van knielende spelers en riep fans op de clubs te boycotten, zolang ze niet optraden tegen deze spelers.  

 

Trump ruziet nu ook met American Footballspelers

American Footballspelers die tijdens het volkslied knielen om te protesteren tegen politiegeweld, ze zijn president Trump een doorn in het oog. Hij heeft opgeroepen ze maar te ontslaan

Zonder club

Kaepernick kwam vervolgens nergens meer aan spelen toe, geen club durfde het nog aan om met hem geassocieerd te worden. Volgens de speler zelf is dat een samenzwering van de NFL, en hij stapte naar de rechter. Dat geen enkele club interesse zou hebben in een van de sterkste quarterbacks van de jaren daarvoor, valt volgens hem niet anders te verklaren.  

Die rechtszaak is nu afgedaan met een schikking, maar wat beide partijen zijn overeengekomen, is onbekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Protesterende quarterback Kaepernick klaagt 'samenzwerende' bond aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore