Onwel geworden

Voormalig Olympisch roeikampioen Reinelt (30) overleden

11 februari 2019 16:14 Aangepast: 11 februari 2019 17:05
Maximilian Reinelt (R) na het winnen van de Europese titel in 2016 Beeld © ANP

De Duitse olympisch roeikampioen Maximilian Reinelt is zondag op 30-jarige leeftijd om het leven gekomen tijdens het langlaufen in het Zwitserse Sankt Moritz. Reinelt was onderdeel van de Duitse mannen acht die op de Spelen in Londen in 2012 het goud veroverde.

Tijdens het langlaufen zakte de Duitser ineens in elkaar, meldt de Duitse krant Bild. De voormalig roeier was onwel geworden vlakbij de olympische schans waar op de Winterspelen in 1928 en 1948 het schansspringen werd gehouden. "De ambulance is heel dicht bij de plaats van het ongeval gekomen, waar reddingswerkers nog probeerden om hem te redden", vertelt een woordvoerder van de Duitse politie aan de krant.

'Een vriend'

Dat mocht niet meer baten, dus kwam zijn roeiteam maandag met het nieuws over het overlijden van Reinelt. "Hij was op de eerste plaats een vriend, op wie we ook buiten de trainingen en wedstrijden om konden bouwen", laten ze in een verklaring weten.

Reinelt stopte na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Daar roeide hij met de mannen acht naar het zilver. Naast olympisch kampioen werd Reinelt twee keer wereldkampioen en vijf keer was hij de beste van Europa.

ANP/RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`