Algemeen

Hockeysters in tranen door motivatiefilmpje: 'Iedereen was aan het snikken'

16 augustus 2016 08:17 Aangepast: 16 augustus 2016 09:01
Beeld © ANP

Bondscoach Alyson Annan van de Nederlandse hockeysters heeft haar speelsters voor de kwartfinale tegen Argentinië een motivatiefilmpje laten zien. "Het was een emotionele film die heel hard binnen kwam", zei Annan na de zege van 3-2 op de Zuid-Amerikaanse vrouwen.

De film bevatte persoonlijke boodschappen van familieleden en vrienden en was in aanloop naar de Spelen gemaakt. Annan had de tape ook kunnen bewaren tot later in het toernooi. "Maar Argentinië is een team dat met heel veel passie speelt. Ik vond het het beste om het nu te doen. Ik ben trots dat we Argentinië hebben weerstaan."

Topfilm

Aanvoerster Maartje Paumen was onder de indruk. "Binnen tien seconden was iedereen aan het snikken. Het was een topfilm van tien tot twaalf minuten. De manier waarop we vandaag speelden, was overtuigend. Nog twee wedstrijden winnen en ons doel is bereikt."

Annan schrok even toen Nederland na drie gele kaarten op een gegeven moment met acht speelsters op het veld stond. "Dat is niet niks tegen een ploeg als Argentinië", aldus de bondscoach. Iedereen moest even twee keer zo veel lopen. En nog creëerde Argentinië weinig kansen."

Passie

De twee teams trainden een dag voor de wedstrijd na elkaar. "Toen Argentinië ons zag, gingen ze opeens heel veel lawaai maken. Ik heb tegen mijn speelsters gezegd: wat wij hebben is echte passie, wat Argentinië doet is een beetje bluffen. We hebben het goed gedaan, maar we moeten kritisch blijven."

Thumbnail

Meer op rtlsportupdate.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore