Superclásico

Boca Juniors krijgt spectaculair afscheid op weg naar Madrid

05 december 2018 10:40 Aangepast: 05 december 2018 11:17

Vuurwerk, fakkels en vlaggen: in Buenos Aires lijkt het wel alsof Boca Juniors al kampioen is geworden. Toch is het alleen nog maar een manier van de fans om hun favoriete club uit te zwaaien. Die spelen deze week in Madrid de Copa Libertadores-finale tegen aartsrivaal River Plate.

De spelers van Boca Juniors zijn woensdag vertrokken naar de Spaanse hoofdstad om daar de 'Superclásico' af te werken. De wedstrijd was eigenlijk op 24 november gepland, maar is al twee keer eerder gestaakt vanwege ongeregeldheden tussen beide clubs.

De organisatie van het voetbaltoernooi heeft daarom besloten de wedstrijd op neutraal terrein af te werken. Dat zal zijn in Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid. Om de spelers van Boca Juniors een hard onder de riem te steken werd het team op spectaculaire wijze uitgezwaaid. 

 

 

Spannende wedstrijd

Aankomende zondag wordt om 20.30 uur Nederlandse tijd de wedstrijd gespeeld. Het heenduel eindigde in 2-2, dus er staat nog genoeg spanning op. De winnaar is de kampioen van de Zuid-Amerikaanse equivalent van de UEFA Champions League. 

Voetbal Inside

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`