Terug na 35 jaar

'Formule 1 kan al in 2020 naar Zandvoort'

02 november 2018 00:15 Aangepast: 02 november 2018 15:55

De Formule 1 strijkt vanaf 2020 neer in Zandvoort, als de eigenaar van circuit het tenminste zelf wil. Het zou dan voor het eerst in 35 jaar zijn dat er weer een Formule 1-race in ons land wordt gehouden.

De Formule 1-top heeft Zandvoort een aanbieding gedaan, meldt dagblad de Telegraaf. Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit, hoeft alleen maar te tekenen en de boel is beklonken.

30 tot 40 miljoen euro

Alles lijkt nu af te hangen van het prijskaartje: de totale kosten voor de organisatie worden geschat tussen de 30 en 40 miljoen euro, schrijft de krant. 

Niki Lauda

In 1985 werd er voor het laatst een grand prix in de Formule 1 gereden in Nederland. Toen won Niki Lauda in Zandvoort. Daarna verdween de Grand Prix van Nederland van de racekalender.

Zandvoort had al langere tijd goede hoop op een terugkeer. Een maand geleden nog kreeg het te horen dat het circuit technisch in orde was gevonden om eventueel te worden toegevoegd aan de racekalender.

Uitpuilende tribunes 

Duidelijk was ook al langer dat de nieuwe eigenaar van de Formule 1 op zoek was naar nieuwe circuits om de kalender uit te breiden en dat Nederland, waar Formule 1 door Max Verstappen 'hot' is, een welkome aanvulling zou zijn met gegarandeerd uitpuilende tribunes. De laatste seizoenen trokken duizenden of soms zelfs tienduizenden Nederlandse racefans naar gp's in België, Duitsland en Oostenrijk. 

En ook met zijn rijke historie had Zandvoort een troefkaart in handen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van