Tennis

Kiki Bertens verliest spannende halve finale WTA Finals

27 oktober 2018 12:54 Aangepast: 27 oktober 2018 14:04
Kiki Bertens in actie tijdens de halve finale. Beeld © AFP

Geen historische finaleplaats voor Kiki Bertens. Ze is gestrand in de halve finale van het tennistoernooi WTA Finals in Sinagpore. Bertens verloor vanmiddag in drie spannende sets van de Oekraïense Elina Svitolina.

In de eerste set (5-7) ging het lang gelijk op, maar de winst was voor Svitolina. Na een peptalk van haar coach Raemon Sluiter sloeg Bertens in de tweede set terug en kwam ze op voorsprong.

Winst na tiebreak

Ze liet haar tegenstander nog gevaarlijk dichtbij komen door aan het einde van de set enkele onnodige fouten te maken, maar Bertens hield knap stand. Ze zette de stand in sets weer gelijk door na een tiebreak te winnen met 7-6.  

In het begin van de derde set wist Bertens een bloedstollende game van meer dan 13 minuten te winnen. De wedstrijd bleef spannend, toch verloor de Nederlandse ook deze set (4-6).

Gelijk op met Brenda Schultz

Bertens had de eerste Nederlandse kunnen worden die de finale van het eindejaarstoernooi wist te bereiken. In 1995 was Brenda Schultz halvefinaliste op de WTA Tour Championship. Zij verloor toen van Anke Huber.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore