Algemeen

Kelderman positief over Vuelta: 'Meedoen om eindzege'

23 augustus 2018 17:28 Aangepast: 23 augustus 2018 19:17

Hoewel het hem aan koersritme ontbreekt en hij geen idee heeft of de vele trainingsarbeid van de voorbije weken loont, kijkt Wilco Kelderman optimistisch vooruit naar de Ronde van Spanje.

"Ik voel me goed, heb keihard getraind en geloof dat ik straks met de grote mannen in deze ronde kan meedoen'', zei de Gelderlander, die dit seizoen door blessureleed aan amper 22 koersdagen is toegekomen. 

De kopman van Team Sunweb verblijft in Antequera, een stad op 47 kilometer ten noorden van Málaga, waar de ronde zaterdagavond begint met een tijdrit over 8 kilometer.

Blessureleed

Dat de 27-jarige renner zo vol vertrouwen begint aan de Spaanse nationale ronde, is best opmerkelijk. Het jaar 2018 gaat niet de boeken in als een succesvolle episode van zijn wielercarrière. In Tirreno-Adriatico brak hij zijn sleutelbeen, waarna hij ook nog werd geconfronteerd met verschijnselen van spieruitval in zijn arm.

Kelderman miste het hele voorjaar en brak tot overmaat van ramp op het Nederlands kampioenschap hetzelfde sleutelbeen opnieuw. Dat kostte hem zijn plek in het team voor de Tour de France. Zijn laatste wedstrijd was de Ronde van Zwitserland waar hij als vijfde in het klassement eindigde.

Reservebank

Kelderman blikt liever niet te veel terug op de maanden dat hij op de 'reservebank’ moest plaatsnemen. "Het sleutelbeen is gerepareerd, ik kan alles weer en wat nog belangrijker is: ik denk er niet meer aan wanneer ik op de fiets zit en heb totaal geen pijn. Ik heb enorm veel getraind, omdat ik echt heel goed wil zijn in de Vuelta."

Alles is soepel verlopen, zegt Kelderman, die vorig jaar in de Vuelta als vierde eindigde, net naast het podium. "Vooral de laatste paar weken voelde ik me tijdens de trainingsritten super. Niet dat het direct betekent dat ik in de koers ook top zal zijn, maar ik verwacht wel dat ik me kan meten met de andere toppers."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore