Algemeen

Gevallen wielerheld Jan Ullrich vast na moordpoging op prostituee

10 augustus 2018 16:54

Voormalig tourwinnaar Jan Ullrich is vanmorgen opgepakt voor een poging tot moord op een prostituee. Hij zou haar in een hotel in Frankfurt hebben proberen te wurgen.

Volgens de politie was de gevallen wielerheld onder invloed van alcohol en drugs en zou hij haar hebben aangevallen nadat ze ruzie hadden gekregen. Hij wordt vedracht van poging tot moord of mishandeling. De politie wil niet zeggen hoe het nu met de vrouw gaat. 

Door diep dal

Het gaat langer bergafwaarts met Ullrich. Afgelopen maandag verscheen in het Duitse boulevardblad Bild een interview waarin hij sprak over zijn persoonlijke problemen van de laatste tijd. Sinds zijn echtscheiding gaat hij door een diep dal, vertelde hij onder meer. Zijn kinderen heeft hij al maanden niet meer kunnen zien.

Een paar dagen daarvoor was de enige Duitse tourwinnaar in de geschiedenis  ook al negatief in het nieuws. Hij zou zijn opgepakt in zijn woonplaats Mallorca na een vechtpartij met zijn buurman. 

In 1997 won de Duitser de Tour de France op 23-jarige leeftijd. In de jaren die volgden, was hij de voornaamste uitdager van de oppermachtige Lance Armstrong en eindigde vijf keer als tweede. Later bekende Ullrich ook dopinggebruik. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`