Algemeen

Doornbos moet 10 miljoen betalen aan sponsor: 'Een onbevredigend vonnis'

27 februari 2018 16:30 Aangepast: 07 maart 2018 08:23
Robert Doornbos en zijn vriendin Chantal Bles. Beeld © ANP

Voormalig autocoureur Robert Doornbos moet ruim tien miljoen euro sponsorgeld terugbetalen aan de Limburgse ondernemer Harry Muermans. Dat is een 'onbevredigend vonnis', zegt Doornbos' advocaat Benno Friedberg. "Het is raar als een sponsor zegt: ik wil het geld terug."

Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde vandaag dat voormalige sponsor Harry Muermans de miljoenen aan Doornbos had geleend en dat het dus geen sponsorgeld was. De rechtbank in Roermond stelde de sponsor eerder in het ongelijk.

Profiteren

Benno Friedberg overweegt een cassatie-aanvraag te doen. "Daar leent de uitspraak zich goed voor. De rechtbank deed zijn uitspraak na gesprekken met getuigen, het hof deed uitspraak zonder." 

Hij noemt het een principekwestie. "Als sporter wil je met de sport bezig zijn en niet met de financiële kant. Het zou toch gek zijn als je als sporter verdomd goed moet uitkijken voor je met een sponsor in zee gaat. Ik weet niet hoe het is geregeld bij Max Verstappen en Jumbo, maar ik ga er niet vanuit dat zij hun geld terugvragen."

Eagle bv

Friedberg wijst erop dat sponsors immers ook profiteren van de sporter. "Dat deed Muermans ook van Doornbos." Muermans financierde de racecarrière van de coureur, die in 2005 en 2006 voor Minardi en Red Bull in de Formule 1 reed en daarna in de Verenigde Staten in de Champ Car actief was.

Het grootste deel van de miljoenen moet overigens niet van Doornbos persoonlijk komen, maar uit de Eagle bv. Doornbos en Muermans hadden die samen opgezet toen Doornbos nog actief was als coureur, om de winst te kunnen delen. "Voor het privégeld dat Robert moet betalen, wachten we nog even af wat er gaat gebeuren", zegt Friedberg. "Het vonnis is nog maar een paar uur oud."

Meer op rtlnieuws.nl:

`