Algemeen

Organisatie sluit olympisch park wegens harde wind, iedereen moet binnenblijven

14 februari 2018 09:02 Aangepast: 27 februari 2018 09:51
Een omgewaaid hek in het olympisch mediadorp. Beeld © ANP

De organisatie van de Winterspelen heeft het Gangneung Olympic Park voor de hele dag gesloten vanwege de stormachtige wind. Dit is gebeurd om veiligheidsredenen.

Publiek dat al in het park is, wordt opgedragen voorlopig binnen te blijven. Ook het personeel van de Gangneung Oval kan voor voedsel en drank niet in het eigen onderkomen terecht. "Waarschijnlijk blijft deze maatregel de hele dag van kracht'', zegt een medewerker van de veiligheidsdienst.

De Nederlandse schaatsfans kunnen wel opgelucht ademhalen. Ze mogen gewoon bij de olympische 1000 meter voor vrouwen aanwezig zijn. Die begint om 11.00 uur Nederlandse tijd.

Stormachtige wind

Op het Olympic Park in Gangneung staan ook de sportcomplexen voor curling, shorttrack, kunstrijden en ijshockey. Bezoekers ondervinden veel hinder van de stormachtige wind, die in het olympische berggedeelte ook voor veel hinder zorgt. Veel fans houden sjaals en capuchons voor hun gezicht om te voorkomen dat er zand en andere rommel in hun gezicht waait.

Er is woensdag nog wel één meevaller in de weersomstandigheden in de olympische regio. De temperatuur is plotseling gestegen naar rond de 10 graden, waar de gevoelstemperatuur eerder bij Pyeongchang 2018 rond de -15 graden lag, mede door de ijskoude wind.

`