Algemeen

Roest hoopte op brons en won zilver: 'Nauwelijks te bevatten'

13 februari 2018 14:32 Aangepast: 27 februari 2018 02:28
Patrick Roest (links) bij de huldiging naast winnaar Kjeld Nuis. Beeld © ANP

Vooraf had Patrick Roest op de 1500 meter gehoopt op brons. Het werd nog mooier. "Ik wilde zó graag een medaille, maar ja, dat wil iedereen. Dan wordt het zilver! Ik ben heel blij, het is nauwelijks nog te bevatten.''

De tweevoudig wereldkampioen bij de junioren kwam al vroeg in actie en moest na zijn race lang wachten. Hij ging op de tribune kapot van de zenuwen. "Eén voor één zie je ze dan achter je eindigen. Kjeld Nuis was sneller, maar mijn tijd had nog nooit zo dicht bij die van hem gelegen."

ZIE OOK: Kjeld Nuis oppermachtig naar goud op 1500 meter: 'Heerlijk gereden'

Toen Nuis eenmaal had gereden, wist Roest dat het podium heel dichtbij was. "Maar ja, er moesten er nog een paar. Maar het is gelukt, geweldig.''

Blij met voorlaatste ronde

Direct na de race was hij al tevreden geweest. "Net een honderdste onder mijn persoonlijk record", zei hij. "En dat was mijn beste race ooit, dus dit kan je wel een hele goeie race noemen. Al had ik eigenlijk gehoopt nog ietsje sneller te zijn."

Roest was 'heel blij' met zijn voorlaatste ronde, al werd de laatste ronde daardoor een stuk moeilijker. 

Olympisch schaatsen voor dummies

Het langebaanschaatsen is voor ons Nederlanders de bekendste sport op de Olympische Winterspelen. Maar weet je ook hoe de puntentelling werkt bij de massastart?
`