Algemeen

Kjeld Nuis oppermachtig naar goud op 1500 meter: 'Heerlijk gereden'

13 februari 2018 13:31 Aangepast: 27 februari 2018 01:33
Kjeld Nuis (links) na zijn winnende olympische race. Beeld © ANP

Een ongenaakbare Kjeld Nuis heeft het olympisch goud gegrepen op de 1500 meter. Op de koningsafstand was hij met een eindtijd van 1.44,01 iedereen te snel af. Patrick Roest eindigde verrassend als tweede en pakte het zilver.

"Het was wel heel pittig", zei Nuis na afloop tegen de NOS over vooral de eerste fase van zijn race. Hij was verbaasd om te zien dat zijn tegenstander nog langszij kwam. "Ik dacht: even aanpoten nou. Toen kon ik gewoon doorpompen. Het laatste bochtje was echt zwaar, maar dat maakt allemaal niet meer uit."

Heerlijk gereden

Nuis had 'heerlijk gereden', zei hij. "Ik heb me voorgenomen:  ik wil het nooit ergens laten liggen. Ik wil gewoon knokken en dat wil ik op deze manier doen. Daar ben ik superblij mee.
Als ik in deze vorm verkeer is dat niet moeilijk, maar ik was wel echt heel gespannen."

Die druk is weg, zei hij. "Je voelt nu gewoon dat je de beste bent. Deze is me zó veel waard." Hij keek vooruit naar de medaille-uitreiking: "Ik heb zó'n zin in morgen! Dat ding om mijn nek hebben."

Favoriet op 1000 meter

Aan de 1000 meter begint hij nu als één van de topfavorieten. "De snelheid zit goed", zei Nuis. "Laten we het daar op houden."

Olympisch schaatsen voor dummies

Jij dacht dat je alles wist van schaatsen? Weet je dan ook hoe de regels zijn bij de massastart?

Meer op rtlnieuws.nl:
Roest tevreden over olympisch debuut: 'Had gehoopt nog ietsje sneller te zijn'

`