Algemeen

Ongeloof over ban op pitspoezen: 'Je doet het tegenwoordig al snel fout met vrouwen'

01 februari 2018 11:23 Aangepast: 22 februari 2018 08:25
Voormalig grid girl Nanet Por en autocoureur Tom Coronel. Beeld © RTL

Autocoureur Tom Coronel belandde 'bijna in shock', toen hij hoorde dat de grid girls (ook wel bekend als pitspoezen) komend seizoen niet terugkeren in de Formule 1. Volgens de organisatie past het fenomeen niet bij de moderne tijd. Coronel begrijpt daar niets van.

"Ik dacht dat er een grapje werd gemaakt toen ik het hoorde", vertelde hij gisteravond bij RTL Late Night. "Het heeft volgens mij niet direct met seksisme te maken, maar juist met de hele show eromheen."

ZIE OOK: Formule 1 doet 'grid girls' in de ban

Het liefst zou hij zien dat de fans zelf mogen meebepalen over de traditie, bijvoorbeeld door middel van een poll. "Het is zonde om hier zomaar mee te stoppen. De bond keert zich daarmee tegen de fans."

En die fans zijn juist zo snel tevreden, zegt Coronel. "Dat weten we allemaal. Vrouwen maken een bepaalde reactie los bij mannen, net als mooie auto's. Dat is de natuur."

Hij zegt dat grid girls belangrijk zijn voor de merken en sponsoren van de sport. "En bovendien lopen die meiden daar niet onder dwang. Ze vinden het erg leuk."

Vergezocht

Nanet Por, zelf voormalig grid girl, levert modellen aan sportevenementen. Ook zij is het niet eens met de beslissing van de Formule 1-organisatie (FIA). "Je kunt tegenwoordig niets meer doen of je doet het al fout met vrouwen. Ik denk zeker dat het te maken heeft met #MeToo, maar ik vind het nogal vergezocht."

Voor fans zijn de grid girls de enige mogelijkheid om dichtbij hun grote idool te komen, zegt Por. "Ze zullen nooit dichtbij Max Verstappen kunnen komen, maar wel bij de meiden die zijn aangesloten bij zijn team. Daarmee kunnen ze wel op de foto."

Por vindt grid girls een 'leuke toevoeging' aan de sport, net als Coronel trouwens. "Ik denk soms dat de bond het expres doet. Het seizoen staat weer op het punt van beginnen." Over drie weken is de eerste race in Australië. "Iedereen praat weer over de sport."

Game over voor dartbabes

Ook darters moeten het voortaan stellen zonder mooie dames. De walk-on girls keren niet terug in de sport.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore