Algemeen

Wozniacki na winst Australian Open: 'Sorry dat ik zo emotioneel ben'

27 januari 2018 13:25 Aangepast: 19 februari 2018 04:54
Winnares Wozniacki in tranen.

Caroline Wozniacki bood na haar triomf in de tennisfinale van de Australian Open in Melbourne twee keer haar excuses aan. "Sorry, dat ik zo emotioneel ben'', zei de 27-jarige Deense, die haar eerste grandslamtitel veroverde.

"Na heel veel jaren is mijn droom uitgekomen. Daardoor heb ik nu een trillende stem. En huilen doe ik nooit, maar nu wel.''

Miniatuurvoorbeeld

Wozniacki was na afloop van de wedstrijd in tranen. (Foto: Getty Images)

Wozniacki, die na zes jaar terugkeert als nummer één op de wereldranglijst, sprak ook een spijtbetuiging uit aan haar Roemeense tegenstander Simona Halep. "Het was een zwaar gevecht. Sorry dat ik heb gewonnen. Maar we zullen elkaar in de toekomst nog vaak tegenkomen. Nogmaals sorry.''

Op cover van Elle

Wozniacki bedankte na de slopende partij van 2 uur en 50 minuten in de hete Rod Laver Arena alles en iedereen. "Mijn vader, omdat hij me vanaf de eerste dag als zevenjarig meisje heeft gesteund en getraind. Mijn vriend, omdat hij me vanochtend rustig gekregen heeft toen ik het van de zenuwen even niet meer had. En mijn manager ook, bedankt dat je hier was: ik hoop dat ik nu op de cover van Elle mag.''

Ze won met 7-6(2) 3-6 6-4. De strijd ging vooral in de derde set alle kanten op, mede door de toenemende vermoeidheid bij beide speelsters. Bij een stand van 4-4 hadden de twee finalisten ieder al drie keer hun service ingeleverd. De zevende break in de tiende game was doorslaggevend.

Miniatuurvoorbeeld

Foto: AFP

2012 voor het laatst

Wozniacki verdiende ruim 2,6 miljoen euro met haar eerste triomf in een grandslam. Halep (26) moest met de helft van dat bedrag genoegen nemen.

De Deense keert terug op de eerste plaats van de wereldranglijst. De 27-jarige Deense voerde eind januari 2012 voor de laatste keer de mondiale ranglijst aan.

Wozniacki is de eerste winnares van een grandslamtitel uit Scandinavië in 100 jaar. Ze verloor zowel in 2009 als in 2014 de finale van de US Open. 

`