Algemeen

Drie op een rij: Van Gerwen wint Grand Slam of Darts

19 november 2017 21:25 Aangepast: 20 november 2017 09:56
'Mighty Mike' na zijn formidabele zege: 'Hier doen geen pannenkoeken mee.' Beeld © ANP

Michael van Gerwen heeft voor het derde jaar op rij de Grand Slam of Darts gewonnen. De Brabantse wereldkampioen rekende in de finale in Wolverhampton af met de Schot Peter Wright: 16-12.

Van Gerwen had in de halve finale al afgerekend met zijn Engelse rivaal Phil Taylor, die de Grand Slam of Darts al zes keer won. De 28-jarige Brabander versloeg 'The Power' met 16-8. De finale tegen de bont uitgedoste Wright, die landgenoot Gary Anderson met 16-15 had afgetroefd, ging na wat vroege breaks over en weer tot 10-10 gelijk op. Van Gerwen plaatste daarna echter een break, direct gevolgd door een leg waarin hij 146 wist uit te gooien. Daarmee was het beslissende gat geslagen.

'Geen pannenkoeken'

Van Gerwen maakte het karwei af door dubbel 16 te gooien. Daarmee kroonde hij zich voor de derde keer op rij tot winnaar van de Grand Slam of Darts, het toernooi met de beste darters van de PDC én de rivaliserende bond BDO. "Aan dit toernooi doen geen pannenkoeken mee, je moet op je best presteren. En ik kan van mezelf zeggen dat ik een fantastisch toernooi heb gespeeld'', zei Van Gerwen, die bij de prijsuitreiking zijn pasgeboren dochtertje Zoë op het podium in de armen sloot. "Ik wil iedere finale winnen. Alle druk lag op mijn schouders. Ik ben dolblij dat ik weer heb gewonnen.''

Michael van Gerwen met zijn dochtertje op het podium:

Van Gerwen en Wright troffen elkaar eerder dit jaar ook al in de finale van de Premier League, de lucratieve topcompetitie met de beste darters ter wereld. De Schot liet in die eindstrijd liefst zes kansen liggen om de winst binnen te halen. Van Gerwen kon daardoor zijn titel prolongeren. Door de winst in de Grand Slam kan Van Gerwen bijna 125.000 euro bijschrijven op zijn bankrekening.

`