Algemeen

Licht herstel Luiten in Dubai

17 november 2017 14:23 Aangepast: 17 november 2017 14:28

Golfer Joost Luiten heeft zich in de tweede ronde van het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai iets omhoog gewerkt in het klassement. De Nederlander steeg door een ronde van 70 slagen, twee onder par, naar de gedeelde 39e plaats. Hij was donderdag met een ronde van 73 (+1) begonnen.

Luiten noteerde drie birdies en een bogey. De Rotterdammer was redelijk tevreden over zijn spel op de greens. Hij maakte bijvoorbeeld een putt over 7 meter op hole 17 van de Jumeirah Golf Estates. ,,Helaas heb ik echte birdiekansen van een meter of drie niet kunnen maken. Op de 18e moest ik nog hard werken voor een goede score. Het werd een par. Mijn drive was iets te ver rechts en de bal rolde het water in'', meldde hij op zijn website.

De Engelsman Matthew Fitzpatrick is de leider na twee ronden met een score van 10 onder par. Zijn landgenoot Tyrrell Hatton, die een zeer lage 63 noteerde, schoof op naar plaats twee op één slag achterstand (-9).

Van de drie golfers die nog in de race zijn voor het winnen van het eindklassement van de Europese Tour staat Justin Rose er het beste voor op de gedeelde derde plaats (-8). Tommy Fleetwood staat op -6 en Sergio Garcia op -5.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`