Algemeen

Ex-wielrenners balen van boek Thomas Dekker: 'Pure laster'

15 november 2016 14:23 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Beeld © ANP

Zijn voormalige manager Jacques Hanegraaf en oud-wielrenner Steven de Jongh zijn niet blij met de biografie van oud-wielrenner Thomas Dekker. Ze zijn onaangenaam verrast door de onthullingen over doping en seks.

"Totale onzin en pure laster", zegt Hanegraaf over de passage waarin hij wordt genoemd als degene die Dekker heeft aangezet tot dopegebruik. "Ik heb in die tijd alleen maar contracten afgesloten en verder niets met doping te maken gehad."

De Jongh, die in een seksueel getinte passage voorkomt, reageerde via Twitter op de onthullingen in het boek. Hij is vooral boos op schrijver Thijs Zonneveld. "Bedankt voor de hoor en wederhoor. Niet gebeurd."

Eerder gaf Michael Boogerd, oud-ploegmakker en ook kamergenoot van Dekker bij de toenmalige ploeg van Rabobank, aan behoorlijk geschrokken te zijn van de naar buiten gekomen passages. "Ik kan me totaal niet vinden in wat ik tot nu toe gelezen heb", vertelde hij aan RTL Boulevard.

Oost-Europese prostituees

Dekker laat onder meer weten dat hij samen met kamergenoot Boogerd vlak voor de start van de Tour de France van 2007 enkele Oost-Europese prostituees inhuurde. Ook staat in het boek dat Dekker doping kocht van Boogerd. De winnaar van twee Touretappes zegt niet te zijn ingelicht over de komst van de onthullende biografie. "Ik probeer al anderhalf jaar tevergeefs contact te zoeken met Thomas. Het boek komt dan ook als een onaangename verrassing."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`