Algemeen

6-0 achter en een wesp ook geen probleem voor Van Gerwen

27 november 2016 21:07 Aangepast: 27 november 2016 22:14
Beeld © AFP

Darter Michael van Gerwen is ontsnapt aan een zeldzame nederlaag. De Brabander knokte zich tegen de Engelsman Darren Webster terug van een achterstand van 6-0 en plaatste zich voor de finale van het Players Championship in Minehead (11-8).

Van Gerwen kwam eerst dankzij zes gewonnen legs op gelijke hoogte (6-6). Webster hield de halve eindstrijd spannend tot een stand van 8-8 maar moest zich vervolgens toch gewonnen geven. De Nederlandse nummer één van de wereldranglijst gooide de wedstrijd uit met een score van 144.

Misschien leed de concentratie van de wereldkampioen onder de nogal hinderlijke aanwezigheid van een wesp op het podium. Op het filmpje hieronder is te zien hoe de insluiper zich in de wedstrijd mengt.

Nog een zege van record

De Brabander is nog één zege verwijderd van zijn 25e toernooizege van het jaar. Van Gerwen stuit zondagavond in de finale op de winnaar van het Engelse onderonsje tussen Peter Wright en Dave Chisnall.

Van Gerwen was zondagmiddag in de kwartfinale veel te sterk voor Raymond van Barneveld (10-5). In de finale stuit Van Gerwen op de Engelsman Dave Chisnall die in de andere halve finale Peter Wright met 11-8 versloeg.

`