Algemeen

Esther Vergeer chef de mission paralympiërs

06 september 2017 08:42 Aangepast: 13 november 2017 20:24

Voormalig rolstoeltennisster Esther Vergeer zal bij de Paralympische Winterspelen van PyeongChang 2018 optreden als chef de mission van de Nederlandse equipe.

Vergeer deed als assistent van André Cats al ervaring op bij de Paralympische Spelen van Rio. Cats is inmiddels vertrokken naar de Nederlandse zwembond waar hij technisch directeur is.

Blij en trots

"Ik ben heel blij en trots dat ik deze taak mag vervullen voor NOC*NSF en Team NL'', liet Vergeer weten. "Dat ik op deze manier verder kan bouwen aan de paralympische sport, vind ik heel gaaf. Mijn werk vorig jaar in Rio smaakte naar meer.''

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, klonk al net zo enthousiast. "Het is belangrijk dat we boegbeelden zoals Esther kunnen verbinden aan het team. Esther is met al haar ervaring dé persoon voor de verbinding tussen de paralympische sporters onderling en met de staf. Het is de bedoeling dat we een langere termijn met elkaar gaan samenwerken. Na PyeongChang volgt er een evaluatie, maar het doel is om samen naar de Spelen van Tokio in 2020 te gaan'', aldus Hendriks.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore