Ga naar de inhoud
Algemeen

Michael Boogerd noemt boek Thomas Dekker 'een afrekening'

Michael Boogerd

Thomas Dekker schreef zijn boek 'Mijn Gevecht' als een afrekening met ex-wielrenner Michael Boogerd. Volgens Booger nam Dekker het hem kwalijk dat hij hem geen contract gaf bij de Roompot-wielerploeg.

In een interview met De Telegraaf vertelt Boogerd dat hij bij het opzetten van de ploeg in 2014 de vraag kreeg of Dekker niet iets voor het nieuwe team zou zijn. "Ik heb gezegd dat ik graag eerst eens een keer met Thomas wilde praten", zegt Boogerd. "Thomas had in 2013 over mij verklaard bij de dopingautoriteit. Ik wilde dat gewoon met hem uitpraten."

Te veel jetset

Dat Dekker het Roompot-contract nooit kreeg had niks met Dekkers dopingverleden te maken, maar met de reserves van de sponsors. "Onze sponsors adviseerden om niet met hem in zee te gaan. Zij vonden dat Thomas niet bij de ploeg paste. Roompot moest no nonsense uitstralen. Thomas is te veel jetset."

In de biografie 'Mijn Gevecht' van schrijver Thijs Zonneveld doet Dekker een boekje open over zijn tijd bij de Rabobank-ploeg en schildert Boogerd daarin af als een feestbeest en dopinggebruiker.