Sponsored Special

Zij bepalen wie de Accenture Innovation Awards winnen

Diana Monissen is sinds medio juni 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Het Prinses Máxima Centrum wil ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. Dat is de missie. Monissen zet zich altijd in om vanuit het perspectief van de klant de zorg te verbeteren. Innovaties op het gebied van health en well-being spelen daarbij een belangrijke rol.

Abbe Luersman werkt sinds november 2013 als Chief Human Resource Officer (CHRO) van Ahold. Abbe is als lid van het Ahold Executive Committee wereldwijd verantwoordelijk voor Human Resources. Hierbij ligt de nadruk op het ontwikkelen en opleveren van de people strategy, met daarin talent, leadership and organizational development, total rewards en business/organization transformation.

Margrethe Jonkman (45) studeerde aan Wageningen UR en promoveerde aan dezelfde universiteit. Ze werkt sinds 1997 bij FrieslandCampina en heeft verschillende posities bekleed op het gebied van R&D. De laatste jaren was ze verantwoordelijk voor het wereldwijde R&D-programma voor kindervoeding. Sinds Oktober 2014 is zij actief als Corporate Director Research & Development.

Pim Schmitz (1968) is sinds 2010 de CEO van Talpa Media, het mediabedrijf van John de Mol, dat in april van dit jaar gekocht is door ITV Plc.

Als Chief Information Officer van Unilever bereikte Eelman in 2013 de derde plek in de UK top 100 van meest invloedrijke CIOs. Digitalisering, en dus technologie, staat in zijn visie centraal en is cruciaal voor het succes van een moderne organisatie omdat het meetbare toegevoegde waarde voor de business kan opleveren. Op het moment is Eelman CFO bij C&A Retail in Europa.

Jaya Baloo is Chief Information Security Officer (CISO) bij KPN Telecom in Nederland. In 2015 won zij de award voor Cyber Security Executive of the year. Jaya werkt samen met een information security team, bestaande uit zeer gedreven specialisten. Ze is al 18 jaar werkzaam in de informatiebeveiliging sector, en heeft voornamelijk gewerkt voor wereldwijde telecommunicatiebedrijven zoals Verizon en France Telecom.

Michel is Vice President Customer Innovation and Care. Hij is verantwoordelijk voor het verbeteren van de customer journey van de gasten van Air France KLM en doet dit middels product- en service innovaties en door de nieuwste CRM tools en technieken in te zetten. Het doel is om Air France KLM een wereldwijde leider te maken op het gebied van customer intimacy.

Prof. Dr. Jacqueline Cramer is hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht, strategisch adviseur van het Utrecht Sustainability Instituut (USI) en lid van de Amsterdam Economic Board. Daarnaast is ze directeur van adviesbureau “Sustainable Entrepreneurship; strategy and innovation consulting”. Van 2007 tot 2010 was ze minister van VROM.

Deze gerenommeerde juryvoorzitters, onder wie Jacqueline Kramer en Pim Schmitz (Talpa), bepalen wie de Accenture Innovation Awards gaan winnen.